• Pradžia
  • Blog
  • Kokio tipo šaldymo skysčio reikia mano automobiliui?

Automobilio oro kondicionieriaus šaltnešio tipai

1. R12 šaldymo agentas oro kondicionieriams – geriausias pasirinkimas klasikiniams automobiliams

Iki 1994 m. R12 buvo auksinis automobilių oro kondicionierių užpildų standartas. Dėl šių dujų pigumo ir efektyvumo jos tapo pasirinkimu Nr. 1, kurį naudojo beveik visi automobilių gamintojai. Tačiau paaiškėjo, kad R12 yra pavojingas viršutiniams atmosferos sluoksniams. Šiandien šis šaldymo agentas nėra plačiai naudojamas. Jo vis dar reikia, jei jūsų automobilis senesnis nei 30 metų arba jei turite klasikinį automobilį. Tai pasitaiko gana retai, nes dėl EPA draudimo daugumoje šių automobilių įrengtos modernios oro kondicionavimo sistemos.

2. R134a šaldymo agentas oro kondicionieriams – vis dar standartas

  • Jis pasižymi mažu degumu, todėl jį saugu naudoti.
  • Jo kaina buvo priimtina. Jo papildymas buvo įperkama užduotis daugumai automobilių savininkų.
  • Jis nėra toks pavojingas aplinkai kaip R12.

Šiandien R134a/R12 taip pat aktyviai naudojamas. Taigi, jei vairuojate transporto priemonę, pagamintą iki 2021 m., šios medžiagos reikia norint papildyti automobilio oro kondicionieriaus baką.

3. R1234yf šaldymo medžiaga oro kondicionieriams

Paskutinės kartos šaldymo medžiaga rinkoje pasirodė 2021 m. ir šiandien dauguma gamintojų savo automobiliuose įrengia su R1234yf suderinamus oro kondicionierius. Perėjimą prie šios technologijos vėl paskatino padidėjęs susirūpinimas aplinkosauga. Šio šaldymo agento sudėtis yra saugesnė atmosferai nei jo pirmtakų. Šiandien jį tikslinga naudoti vietoj R134a. Yra keletas požymių, kad jūsų automobiliui reikia šio šaltnešio:

  • Jis pagamintas JAV arba Europoje po 2021 m.
  • Jame iš naujo įrengta naujos kartos oro kondicionavimo sistema, kurioje naudojamas šio tipo šaltnešis.

Jei vis dar abejojate, kokio tipo šaltnešio reikia jūsų automobiliui, geriau šiuo klausimu pasikonsultuokite su oro kondicionavimo paslaugų punkto atstovu.