• Pradžia
  • Blog
  • Kaip dažnai reikėtų atlikti oro kondicionavimo sistemos techninę priežiūrą?

Automobilio oro kondicionieriaus aptarnavimas – kaip dažnai reikėtų atlikti oro kondicionavimo sistemos techninę priežiūrą?

Automobilio oro kondicionavimo sistema yra svarbus komponentas, užtikrinantis šiluminį komfortą automobilio salone. Tačiau norint ilgai džiaugtis efektyviu jos veikimu, svarbu nepamiršti apie reguliarią techninę priežiūrą.

Pirmiausia nepamirškite pakeisti salono filtrą, kuris yra atsakingas už salono oro valymą nuo dulkių, žiedadulkių ir kitų priemaišų. Šį komponentą rekomenduojama keisti bent kartą per metus arba kas 15 000 km. Automobiliams, naudojamiems atšiauriomis sąlygomis, pavyzdžiui, važinėjant mieste arba šalyse, kuriose yra didelė oro tarša, salono filtrą reikėtų keisti dažniau.

Šaltnešis

Kitas svarbus oro kondicionavimo sistemos komponentas yra šaldymo agentas, kurį verta papildyti bent kartą per metus arba kas 20 000 km. Jo lygį reikėtų reguliariai tikrinti, nes dėl šaldymo skysčio trūkumo gali sumažėti sistemos našumas ir sugesti kompresorius.

Atliekant kondicionavimo sistemos priežiūrą taip pat reikėtų patikrinti, ar nėra nuotėkių visoje sistemoje. Dėl nuotėkio gali sumažėti šaldymo skysčio kiekis, todėl gali sumažėti sistemos našumas ir sugesti kompresorius.

Apibendrinimas

A/C sistemos techninė priežiūra yra svarbi, kad sistema veiktų sklandžiai, būtų išvengta A/C sistemos pažeidimų ir gedimų bei užtikrintas šiluminis komfortas automobilio salone. Reguliari sistemos priežiūra, pavyzdžiui, salono filtro keitimas, šaldymo skysčio papildymas ir sistemos sandarumo tikrinimas, padeda užtikrinti ilgalaikį sistemos efektyvumą ir veiksmingumą.