• Pradžia
  • Blog
  • Ar verta žiemą automobilyje naudoti oro kondicionierių?

Ar verta žiemą automobilyje naudoti oro kondicionierių?

Oro kondicionieriaus naudojimas automobilyje žiemą kelia daug abejonių vairuotojams. Viena vertus, oro kondicionierius gali padėti sušildyti saloną, tačiau, kita vertus, teigiama, kad jo naudojimas gali lemti temperatūros kritimą sistemoje ir nepageidaujamas pasekmes.

Jis padeda pagreitinti automobilio salono šildymo procesą, ypač kai lauke temperatūra yra labai žema. Tokiu atveju oro kondicionierius gali pasitarnauti kaip papildomas šilumos šaltinis, kuris tikrai pravers šaltesnėmis dienomis.

Oro kondicionierius veikia keisdamasis šiluma tarp šalto ir šilto oro; oro maišytuvo dėka oro kondicionierių galime naudoti vienu metu šildyti ir sausinti automobilio saloną. Tai pagreitina langų garavimo procesą ir padeda išvengti pakartotinio langų užsikimšimo.
Be to, naujesniuose automobilių modeliuose, pasiekus tikslinę temperatūrą viduje, valdymo blokas automatiškai išjungia kompresorių. Tai neleidžia temperatūrai nukristi ir apriboja nepageidaujamas pasekmes.

Baigdami išdėstysime keletą punktų, kodėl, mūsų nuomone, verta jį naudoti ne tik vasarą:

  • salono šildymas leis mums išdžiovinti transporto priemonės saloną, taip užkirsdamas kelią rūkui ir pagreitindamas garavimo procesą,
  • oro kondicionierius apsaugo ventiliacijos sistemą nuo pelėsio,
  • reguliariai naudojant oro kondicionavimo sistemą pailgėja komponentų funkcionalumas ir išvengiama nuotėkių.