• Pradžia
  • Blog
  • Kiek dujų sunaudojama automobilio oro kondicionieriuje?

Kiek dujų sunaudojama automobilio oro kondicionieriuje?

Vienas dažniausių klausimų apie automobilio oro kondicionierių – kiek dujų reikia, kad jis veiktų. Tačiau atsakymas į šį klausimą nėra vienareikšmis, nes dujų kiekis, kurio reikia, kad kondicionierius tinkamai veiktų, gali skirtis priklausomai nuo daugelio veiksnių.

Veiksniai, turintys įtakos automobilio oro kondicionieriaus dujų kiekiui:

Oro kondicionieriaus pajėgumas: Oro kondicionieriaus aušinimo pajėgumas, t. y. jo gebėjimas atvėsinti orą, gali skirtis priklausomai nuo automobilio modelio ir markės. Kuo didesnis oro kondicionieriaus našumas, tuo daugiau dujų reikės jam pripildyti.

Oro kondicionavimo sistemos būklė: Jei oro kondicionavimo sistema yra nesandari ar turi kitų problemų, norint užtikrinti tinkamą jos veikimą, jai pripildyti gali prireikti daugiau dujų.

Dujų tipas: R134a, R1234yf arba senesnis R12. Dujų kiekis, kurio reikia oro kondicionieriui užpildyti, priklauso nuo sistemoje naudojamo šaldymo agento tipo.

Apytikslis dujų kiekis automobilio oro kondicionieriui:

Apytikslis dujų kiekis, kurio reikia automobilio oro kondicionavimo sistemai užpildyti, gali svyruoti nuo 0,5 iki 1,5 kg, priklausomai nuo pirmiau minėtų veiksnių.

Tinkamas dujų kiekis automobilio oro kondicionieriuje yra labai svarbus, kad sistema veiktų tinkamai. Per mažas dujų kiekis gali lemti nepakankamą aušinimą, o per didelis dujų kiekis – per didelę sistemos apkrovą ir galimą žalą.

Apibendrinant galima teigti, kad dujų kiekis, reikalingas automobilio oro kondicionieriui pripildyti, priklauso nuo daugelio veiksnių, pavyzdžiui, automobilio tipo, oro kondicionieriaus galingumo, sistemos būklės ir naudojamo šaldymo skysčio tipo. Visada patartina pasikonsultuoti su profesionaliu mechaniku, kad jis nustatytų tinkamą dujų kiekį oro kondicionavimo sistemai užpildyti ir užtikrintų tinkamą jos veikimą. Veikianti oro kondicionavimo sistema yra pagrindinis komforto ir saugumo elementas keliaujant, ypač karštomis dienomis.